maandag 31 december 2012

HORECA TE KOOP/ TE HUUR ( HAVEN) ELBURG

UPDATE: 31 december 2012.      KLIK OP DE FOTO/PLAATJES VOOR EEN VERGROTING

Havenkade 10

De laatste transactie was het horeca pand "De Botter" aan de haven wat nu "KADE 18" heet onder de bezielende leiding van Chef Gert-Jan de Beer.
Dat loopt wel lekker en ziet er fris en gezellig uit met zijn buitenterras.

Vanaf januari 2012 is er een ander pand dichtgegaan zonder vermelding in krant of een bordje op het raam, ja zelfs op de homepage van dit bedrijf kan je gewoon "reserveren". Dat vind ik altijd een vreemde zaak en zeker zeer klant onvriendelijk maar dat MOET kunnen heden ten dage.
We praten over het pannenkoekenhuis "de Backerij" aan de haven.

Niemand kon of wilde het fijne ervan vertellen alleen dat de uitbater besloten had in 2012 niet meer open te gaan. Ik weet dat de etages erboven verhuurd worden als vakantiewoning door Pinstervastgoed in 't-Harde. Dus even snuffelen op internet en dan heb je het zo gevonden.
Het pannenkoekenhuis en de naastgelegen ijssalon/lunchroom staan in de etalage voor verhuur. Je kan er zo in verder gaan want de inventaris is compleet aanwezig. Het ziet er nu helaas wat aftands uit, onkruid op het terras en in de plantenbakken tiert ook welig de dove netel.
is de tussenpersoon voor onderhandelingen (Utrecht)


en dit zijn de huurprijzen, de Backerij € 50.000,- per jaar, de naastgelegen lunchroom/ijssalon € 20.000,- op jaarbasis en de inventaris is over te nemen voor € 70.000,-. Je moet dan wel heel wat pannenkoeken bakken en ijsjes smeren maar er kan natuurlijk ook wel wat anders in.
Vroeger zat in het pand een Vistaria maar die is er ook mee opgehouden.

eigen foto van 23 mei 2012

Het is te hopen dat het pand weer gauw in bedrijf komt, we hebben al te veel leegstand en "gesloten" in Elburg zie ook het vorige blog item.

26 juni 2012
Begin juni waren er weer wat activiteiten in de voormalige Backerij, de verlichting was aan en wat luxe auto's voor de deur, dat moesten wel kijkers en de makelaar zijn voor het pand om er weer een zaak van te maken via de verhuur. Dat zou mooi zijn, het toeristen seizoen staat voor de deur.
Een week later zag ik verbouwactiviteiten door oa. Prins Bouw en installatie bureau TMI uit 't-Harde....Aha... er werd vaart achtergezet. De naam "De Backerij" was al verwijderd dus we zijn benieuwd. Als het maar geen Chinees gaat worden, die is er al om de hoek.

 Eigen foto 20-06-2012
14 juli 2012
Vandaag sprak ik een uitbater aan de haven en vroeg of hij iets wist over de voorgang in het pand en wat er kwam. Nee dat wist die niet maar er waren al een paar dagen geen bouwactiviteiten meer. Naar hij had vernomen in het roddel circuit zou er weer iets van pannenkoeken in komen en de planning was op 1 juli open te gaan, de start van het seizoen. Ik heb maar even binnen gegluurd, pand is leeg en kaal en er staat een geraamde voor een tussen wandje en een flinke tast balken op de vloer. Nou dat wordt ook niet op 1 augustus open want dat is al over 14 dagen. Als het (eventueel) klaar is dan gaat Elburg weer in zijn winterslaap.

Update o6 oktober 2012
De werkzaamheden staan op een laagpitje, er gebeurt niet zoveel meer.
Zowel in de voormalige pannenkoeken tent als bij de buren de vm. ijssalon

Update 10 november 2012
De status zoals gemeld op 6 oktober is niet veranderd.


Wordt vervolgd....!


04 augustus 2012    (per 1 januari 2013 uit verkoop genomen?)

Vischpoortstraat 16  Te huur met overname van inventaris etc.

Als een volkomen verrassing vernam ik en velen met mij dit in de Courant.
DA PIETRO ons Italiaans restaurant staat in de etalage zie het verslag onder.


Da Pietro staat te koop
Bericht uit de Stentor Auteur:Pieter Steenbergen Zaterdag 04 augustus 2012

ELBURG - Ristorante Italiano Da Pietro, Da Pietro in de volksmond, staat te koop. De uitbaters Pietro en Hetty d'Andrea hebben hun zinnen gezet op een ander restaurant, waarvan ze de naam nog niet willen prijsgeven. "Richting Zwolle", is alles wat Hetty kwijt wil. "Een restaurant in een heel mooi pandje”.
Als het doorgaat nemen we het flink onder handen en herken je het niet meer terug."
Da Pietro zit al negentien jaar aan de Vischpoortstraat in Elburg en staat sinds een half jaar te koop. "We geven onszelf dit jaar om het restaurant te verkopen, anders doen we het niet. Mensen verklaren ons voor gek dat we in deze moeilijke tijd ons bedrijf te koop zetten, maar dit kwam op ons pad en we zijn geen mensen voor een tweede bedrijf. Het begon te kriebelen. Maar we hebben onszelf dus een gelimiteerde periode gegeven, we zetten het kort te koop. Wij veranderen namelijk elk jaar wel wat en willen in dat geval weer verder met de plannen die we voor Da Pietro in gedachten hebben. Potentiële kopers kunnen deze zaak zo voortzetten en komen wat dat betreft in een gespreid bedje."

Nou dat was schrikken hoor, ik weet nog wel dat ze begonnen, een eenvoudig restaurantje met Pietro als pizzabakker voor in de zaak achter zijn oven, ook veel afhaal. Daarna steeds meer verfraaing en een prima menukaart. Daarvoor is het een cafetaria geweest van M. Land ergens in 1987. In 1973 was het een wildtaria van Edens en vishandelaar Gerrit v.d. Heide heeft er ook nog ingezeten. Het is nog steeds een monumentaal pandje met een schilddak.


Even kijken wat de makelaar allemaal in zijn portfolio heeft geschreven;

Ristorante Italiano Da Pietro

Vischpoortstraat 16
8081 ER Elburg
Grootte: 80 zitplaatsen
Vraagprijs: € 285.000,= (Bedrijfsexploitatie**)

Het restaurant is gelegen in het centrum van de schitterende vestingstad Elburg en heeft circa 80 zitplaatsen. Daarnaast is er een ruim terras aanwezig, met een totale capaciteit van 30 zitplaatsen.

Er worden op authentieke en ambachtelijke wijze, kwalitatief hoogstaande gerechten geserveerd welke gecompleteerd worden met wijnen van de mooie wijnkaart.

Tot de doelgroep behoren zowel particuliere als zakelijke gasten. De gemiddelde besteding is ongeveer € 45,= per persoon.

Daarnaast is, vooral in de zomermaanden, de toeristische markt een belangrijke doelgroep. De exploitatie wordt gevoerd in een monumentaal huurpand. De bedrijfswoning is gelegen op de eerste etage en omvat een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.
Na overname wordt er een nieuw huurcontract opgesteld met een looptijd van vijf jaren met vijf optiejaren.

De afgelopen jaren is er, mede dankzij een juiste kostenstructuur, een zeer goed rendement behaald!

Vraagprijs: € 285.000,=

**Bedrijfsexploitatie bestaande uit:
bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam, goodwill, huurderbelangen en website.

Huurprijs totale pand per jaar: € 35.000,= excl. BTW

En nog wat interieur foto's van de makelaar.


en een lekkere werkbare keuken, zeer schoon en netjes.

Meer informatie is te verkrijgen bij de makelaar



Ik hoop voor Pietro en Hetty dat ze de volgende stap van hun droom kunnen invullen maar aan de andere kant zeg ik heimelijk NEE, blijf maar lekker hier in een goedlopende en prima zaak. Je kan hier en daar nog het een en ander wat mooier maken en daarna samen "oud "worden hier. Geeft in ieder geval zekerheid ook voor Gert-Jan onze super gastheer.

Gert-Jan, de hulp en toeverlaat bij drukte in de tent

------------------------------------


 




Geen opmerkingen: